Category Archives: 2016

DJ SKIPP, AliA, Rafiki en Louis Vogue winnen 45Toeren 2016

De poulains van 45Toeren 2016 zijn bekend!

Afgelopen weekend trokken de acht finalisten van de DJ-wedstrijd 45Toeren op uniek bootcamp in de Ardennen. Op de laatste dag maakten coaches The Mixfitz, Mensch, erger je niet, Mophito en Raoul Belmans hun poulains bekend.

The Mixfitz gaat aan de slag met DJ SKIPP, Mensch, erger je niet koos voor Louis Vogue, Mophito neemt poulain Rafiki onder zijn vleugels en Raoul Belmans koos voor funksensatie AliA.

De coaches gaan een jaar lang met hun poulains aan de slag en leren de dj’s de kneepjes van het vak kennen. De coaches kijken er alvast hard naar uit om hen heel wat tips & tricks bij te brengen!

45Toeren 2016 | Selectie voorrondes bekend

De selectie voor 45Toeren 2016 is bekend!

Uren mixtapes werden doorworsteld door de jury, die besliste welke deelnemers zich mogen bewijzen tijdens de voorrondes in JC De Klinker, Nijdrop en Het Depot.

De 18 geselecteerden zijn 3ofakind ((Hoeilaart), AliA(Leuven), AlPaca (Diest), ATHOS (Leuven), Colossus(Boutersem), DJ Sirl (Dworp), Jerry Stone (Landen),Louis Vogue (Merchtem), Lvmbo (Leuven), OBSKR & MATH (Aarschot), Pastige (Linter), Proudmich(Leuven), Rafiki (Leuven), Ridoe (Leuven), Semm(Budingen), SKIPP (Leuven), Tone & Mimber(Linter), en Younited (Brussel) . Tijdens een live-auditie komen zij oog in oog te staan met de juryen krijgen ze meteen one-on-one feedback.

Dankzij deze voorrondes kunnen de dj’s kans maken om op uniek bootcamp te trekken in de Ardennen, waar de finalisten worden ondergedompeld in een bad van workshops en infosessies.

De acht finalisten die op bootcamp vertrekken, worden na de laatste voorronde in Het Depot bekend gemaakt. Het bootcamp is overigens meteen de finale waarbij de vier juryleden uit de acht overblijvende kandidaten elk één poulain kiezen die ze intensief begeleiden.

45Toeren 2016 | De inschrijvingen zijn geteld

De inschrijvingen voor 45Toeren editie 2016 zijn geteld. Zeventig jonge Vlaams-Brabantse dj’s strijden om mee te gaan op bootcamp in de Ardennen en een poulainschap bij één van onze coaches te veroveren.

Welke dj’s geselecteerd zijn voor onze voorrondes in De Klinker, Nijdrop en Het Depot maken we bekend op 5 september.

45Toeren 2016 | Het inschrijven kan beginnen!

Blokkeer je agenda…
Smijt je laptop open…
steek je vinyls op volgorde… en smijt je voor je vetste mixtape ever!

De Provinciale jeugddienst en Muziekcentrum Het Depot slaan opnieuw de handen in elkaar, en gaan op zoek naar de beste dj’s van Vlaams-Brabant. Maar 45-Toeren is niet “just another DJ contest”. De focus ligt meer dan ooit op talent en potentieel, je eigen stijl ontwikkelen, en op korte tijd grote stappen vooruit zetten.

In ronde 1 (oktober) komen 18 geselecteerde dj’s oog in oog te staan met een gerenommeerde jury. Laat tijdens een alles – of -niets -auditie zien wat je kan, toon je eigenheid en je stijl en krijg rechtstreeks feedback.

Na deze eerste selectie trekken 10 dj’s (of dj-acts) in november op afzondering. Tijdens een exclusief bootcamp op een toplocatie, word je maar liefst 3 dagen en nachten ondergedompeld in allerhande hands-on sessies. De juryleden worden coaches, je draait showcases en probeert nieuwe dingen uit. ’s Avonds wordt luidop gedroomd over carrières, en overdag word je overladen met tips & tricks om die droom ook waar te maken.

Op het einde van het bootcamp kiezen 4 coaches elk 1 winnaar. Deze ‘poulains’ krijgen een jaar lang coaching, artistieke en zakelijke begeleiding en tal van mooie speelkansen binnen en buiten de provincie.

Are you the one we’re looking for … inschrijven dan!