REGLEMENT

REGLEMENT 45TOEREN

 45TOEREN is een initiatief van de provinciale jeugddienst Vlaams – Brabant en wordt gerealiseerd in samenwerking met Het Depot. Bovenstaande partners worden verder in het reglement omschreven als organisator. 45TOEREN is een provinciale DJ-wedstrijd voor DJ’s uit Vlaams – Brabant. Om deel te nemen aan 45TOEREN gelden voor groepen volgende regels:

  1. Elke deelnemende DJ is officieel gehuisvest in Vlaams – Brabant.
  2. Elke deelnemende DJ is jonger dan 30 jaar op 1 juni 2018.
  3. 45TOEREN staat open voor alle muziekstijlen: deep house, minimal, elektro, techno, drum ‘n bass, breakbeat, dub, jungle, downtempo, garage, enz.
  4. De enige manier om in te schrijven is via vi.be. Na het aanmaken van een DJ-profiel moet je je mixtape met de titel “45TOEREN_mixtape_naam” (maximal 30 minuten) uploaden.
  5. De inschrijfperiode loopt tot en met 31 juli 2018.
  6. De ingezonden mixtapes blijven in het bezit van de organisatie. De organisator heeft het recht om demomateriaal te gebruiken voor publicitaire doeleinden.
  7. 45TOEREN werkt met autonome jury’s, voor de préselectie en ditto voor de poulainkeuze. De organisator houdt zich het recht voor om al dan niet te communiceren over de samenstelling en de beslissingen van de jury.
  8. De demojury selecteert op basis van de inzendingen 18 DJ’s. De DJ’s treden op, verspreid over 3 regionale voorrondes. De jury kiest uiteindelijk 8 à 10 DJ’s voor het bootcamp waar er één poulain wordt gekozen als winnaar voor het verdere coachingstraject.
  9. De set van de voorronde duurt maximaal 20 minuten.
  10. Elke geslecteerde DJ die in het kader van 45TOEREN optreedt, krijgt in de loop van de maand september een fiche of mail doorgestuurd met alle concrete praktische en technische gegevens.
  11. De Dj’s maken gebruik van dezelfde PA- en lichtapparatuur, voorzien door de organisator. Doorheen het traject zijn er steeds een pioneer DJM 800 mengtafel, 2 technics draaitafels en 2 pioneers CDJ2000 Serato scratch Live is tevens toegelaten. Ableton Live, Virtual DJ of andere computerprogramma’s niet. Elke DJ werkt bovendien met dezelfde geluids – en lichttechnici.
  12. Het stagemanagement is in handen van de organisatie van 45TOEREN.
  13. Met elke finalist/laureaat wordt een overeenkomst afgesloten waarin de wederzijdse verwachtingen, rechten en plichten van de laureaat en de organisator worden vastgelegd.
  14. De organisatie kan dit reglement wijzigen in het belang van het concours. De deelnemers worden vooraf van de mogelijke wijzigingen op de hoogte gebracht.
  15. Iedereen die zich inschrijft voor 45TOEREN, wordt opgenomen in het centrale adressenbestand van muziekcentrum Het Depot, de jeugddienst Provincie Vlaams – Brabant en Poppunt.